GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Ännu en derbyförlust för GT Söder
2017-11-27 09:54
Derbyn hemma i Sköndalshallen har inte varit någon succé under hösten för GT Söder i Allsvenskan. På lördagen (25/11) fick vårt damlag inkassera ytterligare en klar förlust. Tyresö Handboll vann detta "kusinmöte" med 36-19 efter 19-7 (!) i paus.

GT Söder hängde med till 2-2 efter två min. spel. Därefter var det rena ”natta”. Via 6-2, 10-4, 14-6, kunde Tyresö gå till halvtidsvila med en ledning på 19-7. Så långt in i matchen hade inte mycket fungerat, varken framåt eller bakåt för hemmalaget.

Vad GT Söder-supportrarna ventilerade under pausen, behöver väl knappast nämnas …

I den andra halvleken fungerade spelet stundtals något bättre för GT Söder. Laget gjorde då 12 mål och släppte ”bara” in 17.

Det är tyvärr bara att konstatera, att laget för närvarande inte håller allsvensk klass. Spelarna saknar självförtroende. Det lyckade, offensiva försvarsspelet från i fjol fungerar inte tillfredställande. Och framåt är det alltför få spelare som ger sig in i ”skiten” (motståndarnas försvarsmur) och tar för sig. Detta är ett måste om placeringen i bottenskiktet skall kunna överges.

Målvakterna Pernilla Idegran och Heidi Kaiser fick inte tillräckligt med hjälp av sitt uteförsvar för att kunna briljera.

Yasmin Domonji (bilden nedan) fick åter priset som sitt lags bästa spelare. Efter flera missade skott samt några dito passningar i första halvlek, kom ”Jassa” igång ordentligt efter pausen och sköt då sina sju av lagets 12 mål.

Yasmin Domonji i skottögonblicket. Foto: Pär Ahrling.

Sanna Stolperud saknades i matchen. Hon kom till hallen tio min. före slutet och agerade då åskådare.

- Jag har varit upptagen med en tenta. Den blev en timme försenad, så jag hann inte till matchen, berättade Sanna.

Hon hade behövts på plan och även Rebecca Eriksson, som kom in på banan först i slutet och satte då lite fart på spelet. I nästa match – bortamötet med Eskilstuna GUIF – så …

Tyresö Handboll vann även fjolårets match mot GT Söder i Sköndalshallen, då med fyra bollar och nu med 17. Har laget blivit så mycket bättre denna gång, kan man fråga sig. Nej, motståndet var mycket klenare nu.

Tyresö gick upp på andra plats i tabellen och ligger f n på kvalplats uppåt. Den långa målvakten Evelina Eriksson var mycket duktig och utsågs till matchens lirare i sitt lag. Bra var även Olivia Svalstedt, Johanna Hellgren och Vilma Matthijs-Holmberg.

Fakta

Matchbild: 2-2, 2-6, 4-10, 6-14, 6-19 (7-19), 8-21, 8-25, 11-28, 15-30, 18-33, 19-36.

Målgörare, GT Söder: Yasmin Domonji 7,Alexandra Siirala 3 (1), Linn Åberg 2, Lina Stolperud 2, Amanda Kimström 2, Jenny Haglund 1, Hanna Gustafsson 1, Fanny Gerlach 1.

Målgörare, Tyresö Handboll: Olivia Svalstedt 8 (3), Vilma Matthijs-Holmberg 5, Johanna Hellgren 5, Sara Odden 4, Fanny Norsten 4, Madeleine Lindgren 3, Tindra Sundin 3, Hanna Hellström 2, Kajsa Aveling 2.

Matchens lirare, GT Söder: Yasmin Domonji.

Matchens lirare, Tyres Handboll: Evelina Eriksson (mv).

Domare: Usko Tsogtsaikhan och Rafael Szoppe.

Utvisningar: GT Söder 2 x 2 min, Tyresö: - .

Publik: 205, varav många Tyresö-supportar.

Noterat: Om Tyresö Handboll håller allsvenska klass, så gjorde definitivt inte den solist på bastrumma i ena hörnet det. Han bankade under hela matchen, när hemmalaget var i anfall, så att det dånade i den lilla hallen. Trots vädjan från många om att han skulle sluta, fortsatte han. Gul kort eller t o m rött kort borde utdelats till denne kille med så dåligt omdöme.

Texten skriven av: Janne Wigren