#universumsbästagäng

Allsvenskan: Uddamålsförlust i bortamötet med IF Hallby HK
2020-10-05 10:14
Lovisa Kardell utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.
Vi fick se ett mycket bättre GT Söder på lördagskvällen, 3/10, än i premiären mot Nacka HK. Det var ändå hemmalaget Hallby som till slut drog det längsta strået och vann med 24-23 (13-9) efter mål av Elsa Helle i matchens sista minut.
Det blev en spännande match i Jönköping mellan två jämna lag som båda ville ta säsongens första seger. GT Söders damer visade upp en helt annan vilja att gå på mål och ett betydligt bättre försvarsspel än de gjorde mot Nacka HK förra helgen.

Inledningen av matchen var jämn och GT Söder var i ledningen under de första 17 minuterna och stod för ett bra försvarsspel. Alla spelare gick mot mål i anfallet vilket visade sig genom att de fem första målen gjordes av fyra olika spelare. Hallby gjorde sedan en vändning och fick väldigt bra utdelning i sitt anfallsspel, bl a tack vare 20-åriga Emma Wahlström. Samtidigt började våra tjejer slarva och gjorde enkla tekniska fel. 5-5 vändes till underläge 9-13 under de sista 13 minuterna av första halvlek.

Hallby inledde andra halvlek med att utöka ledningen till 14-9 och därefter började GT Söders upphämtning med bättre träff i försvarsspelet samtidigt som GT Söders målvakt Elin Zackrisson spelade mycket bra i målet och räddade b a två straffar. Efter 20 minuter satte Lovisa Kardell sitt fjärde mål i matchen och ställningen var 20-20. I matchens sista minut gjorde sedan Lovisa sitt femte mål och kvitterade därmed till 23-23. Hemmalaget Hallby tog time-out och därefter kunde Elsa Helle sätta segermålet, 24-23. GT Söder fick sedan en chans att kvittera, men tyvärr kastade man bort bollen.

En tråkig uddamålsförlust, men ett stort fall framåt jämfört med säsongens första match. Lovisa Kardell (matchens lirare) var säker i sitt läge inne på linjen och en viktig försvarsspelare. Elise Andersson, som var sjuk i premiären, gjorde en riktigt bra andra halvlek framförallt i anfallsspelet. Elin Zackrisson i målet kom helt rätt in i andra halvlek och gjorde många fina räddningar.

Huvudtränaren Patrik "Pato" Johansson säger så här om lördagens bortamatch:

- Vi höll våra avtal och hade ofta ett stort tålamod, vilket stressade våra motståndare i perioder. Det var inget högt tempo i matchen och därmed färre avslutslägen än i premiären t ex. Det är de som är mest noggranna som vinner i såna här lägen och tyvärr gjorde vi fler tekniska fel än våra motståndare och det resulterade i att vi fick åka hem utan poäng denna gång.

"Pato" avslutar:

- Jag är mest nöjd med energin och engagemanget matchen igenom. Vi har det bästa framför oss!

Närmast väntar hemmamatch i Sjöstadshallen på söndag, 11/10, kl 14.30 då skånelaget Eslövs IK kommer på besök.

Matchfakta

Målskyttar, GT Söder: Hannah Eldås 6 (2), Lovisa Kardell 5, Jenny Haglund 3, Amanda Bilfeldt 3, Mikaela Geberg 2 (1), Elise Andersson 2, Tilda Pettersson 2.

Målskyttar, IF Hallby HK: Emma Wahlström 7 (1), Isa Franzén 5, Nora Edin 3, Lia Beckström 3, Emma Käll 1, Vendela Fagerlund 1, Rebecca Hofsten 1, Elin Johansson 1, Andrea Litstrand 1

Matchens lirare, GT Söder: Lovisa Kardell

Domare: Ibrahim Sivic och Eudard Livancic

Utvisningar: GT Söder: 3 x 2 min, IF Hallby HK: 3 x 2 min.

Skribent: Therese Hettman