#universumsbästagäng

Allsvenskan: Förlust i bortamötet med Eslövs IK
2021-03-02 10:20
Lovisa Kardell fick priset som matchens lirare i GT Söder. Foto: Marcus Vilson

I lördags, 27/2, var det dags för den sista långväga bortamatchen för GT Söders damer. Kl 05.00 var laget samlat för resa ner till Eslöv. Eslövs IK ligger på en tredje plats, sex poäng bakom HK Aranäs och Kärra HF som just nu har platserna för direktuppflyttning och kval till SHE. GT Söders möte med Eslöv i höstas förlorades med klara 22-31.

Den första delen av matchen var jämn och båda lagen spelade ett 3-2-1-försvar där Eslöv lyckades bäst, framförallt via genombrott på GT Söders halvbackar av Eslövs rutinerade Lina Wessberg och Filippa Sarenbrant. Båda lagen missade straffar och fina lägen och ställningen var 10-7 till Eslöv efter 20 minuter.

GT Söder hade många fina anfall och gjorde en hel del mål, men varken försvarsspelet eller målvaktsspelet fungerade på lördagseftermiddagen. Sara Noreen i GT Söders mål var ensam målvakt för dagen pga sjukdom och skada och hon fick kämpa för att komma åt Eslövs skott. Halvleken präglades också av för många tekniska fel av GT Söder och i paus ledde Eslöv med 16-11.

Hemmalaget startade andra halvlek med att spela 7-6 i sitt anfall och GT Söder åkte direkt på en utvisning och straff. Därefter hade Eslöv en period där de gjorde 7-3 och ryckte ifrån till 23-14 i målprotokollet. GT Söder tog en time-out och jag antar att laget pratade igenom hur de skulle lösa Eslövs 7-6-spel. Det blev en lyckad time-out då GT Söder därefter vann resterande del av matchen med tre bollar, men det hjälpte inte laget till en seger. Framförallt var det en mindre bra period i minut 10-20 med för många missade avslut och tekniska fel som fällde GT Söder. Slutresultatet blev 31-25.

Positivt i denna match var att GT Söder gjorde en hel del mål och att Lovisa Kardell inne på linjen fick många bollar att jobba med. Lovisa gjorde 9 mål (1 straff) och utsågs till matchens spelare i GT Söder. Även Mikaela Geberg gjorde en bra insats i anfallsspelet (3 mål och 8 assist) och stod för många fina inspel till Lovisa. Anfallsmässigt var det främst våra 9-metersspelare, ovan nämnda Mikaela samt Tilda Petterson, Elise Andersson och Amanda Bilfeldt, som stod bakom målen genom skott, genombrott och inspel till Lovisa Kardell. GT Söders kantspelare fick inte så många bollar att jobba på och lyckades inte riktigt med avsluten i de chanser de fick.

I Eslöv spelade hela laget stundtals ett mycket bra försvarsspel och anfallsmässigt var högerkanten Ebba Wallenberg mycket säker i sitt läge (7 mål) och utsågs till matchens spelare i Eslöv. Även 9-metersspelarna Lina Wessberg, Filippa Sarenbrant och Maja Svensson var ständigt ett hot.

I förra veckan meddelade Svenska Handbollförbundet att seriespelet för div. 1 och lägre inte kommer återupptas denna säsong p g a pandemin, vilket så klart är supertråkigt för alla inblandade som inte får möjlighet att spela fler matcher. För oss innebär detta beslut att vi får ytterligare en chans i Allsvenskan kommande säsong eftersom inga lag kan flyttas upp från div. 1. En möjlighet som vi verkligen vill och kommer ta tillvara på.

Resterande del av det här spelåret är målet fortfarande att vinna matcher och laget har ytterligare fyra chanser till seger. Närmast väntar match mot IF Hallby HK som kommer och besöker Farstahallen på söndag, 7/3, kl 15.00.

Skribent: Therese Hettman

Matchfakta

Målgörare, Eslövs IK: Ebba Wallenberg 7, Filippa Sarenbrant 7, Lina Wessberg 5, Maja Svensson 5 (2), Agnes Bladh 2, Ellen Andersson, Josefin Jönsson, Louise Bredhe, Mikaela Belokozovska, Sofia Olsson

Målgörare, GT Söder: Lovisa Kardell 9 (1), Tilda Pettersson 5, Elise Andersson 4 (1), Mikaela Geberg 3, Amanda Bilfeldt, Hannah Eldås, Jenny Haglund, Rebecca Järnholm

Utvisningar: Eslövs IK 2 x 2 min och GT Söder x 2 min

Matchens lirare, Eslövs IK: Ebba Wallenberg

Matchens lirare, GT Söder: Lovisa Kardell

Domare: Calin Bochis och Johan Hansson

Publik: 1 person