#universumsbästagäng

Allsvenskan: Inför match mot GF Kroppskultur
2021-10-08 14:18

På lördag, 9/10, spelar vårt damlag den första hemmamatchen för säsongen. Uddevallalaget Kroppskultur står för motståndet och det är avkast kl 17.00 i Farstahallen. Varmt välkommen!

Gästande GF Kroppskultur kom på åttonde plats i Allsvenskan förra säsongen. Sedan dess har det, precis som i de flesta andra lag, skett en del förändringar på spelarfronten. Fredrik Johansson är ny på tränarposten.

Kroppskultur är en förening med traditioner och har fostrat många bra spelare på såväl dam- som herrsidan genom åren. Att damlaget kommer ställa upp med en slagkraftig trupp säsongen 21/22 är det ingen tvekan om.

Tidigare möten: GT Söder och Kroppskultur möttes två gånger förra säsongen och båda matcherna slutade med seger för Uddevallalaget.

Senaste omgången: I hemmamötet med Eskilstuna Guif förra helgen förlorade Kroppskultur med 18-28.

Håll koll på: Julia Bredeby och Lisa Olsson gjorde flest mål (5 resp. 4) i matchen mot Guif förra helgen. Till matchens lirare utsågs Olivia Nyman efter att ha jobbat på bra i försvaret och hon blir en av de spelare som våra anfallare behöver överlista.

GT Söder ställdes mot förra säsongens serietvåa HK Aranäs på bortaplan i den första omgången. Efter att ha spelat jämnt med motståndaren de första 20 minuterna blev det allt tyngre för våra tjejer och slutresultatet skrevs till 31-18 efter 15-11 i paus (läs om matchen HÄR).

- Vi gjorde det riktigt bra i 30 minuter. Jag är nöjd med första halvlek då vi följde den gameplan vi hade lagt upp och visade att vi har något bra på gång. I andra halvlek orkade vi inte rktigt och det straffar sig mot ett lag som Aranäs, säger tränaren Patrick Wester och fortsätter:

- Från matchen mot Aranäs tar vi med oss den första halvleken och det uppställda försvarsspelet som jag tycker att vi gjorde bra i 60 minuter.

Nu laddar laget om och siktet är inställt på hemmapremiären i Farstahallen på lördag, 9/10.

- Den här veckan har vi lagt fokus på anfallsspelet och delar av försvaret. Och givetvis lördagens motståndare, berättar Patrick Wester.

På frågan om vad som krävs för att vinna mot Kroppskultur säger Patrick:

- Vi måste orka hålla en hög nivå i mer än 30 minuter. Mycket handlar om att spela smart, inte minst med tanke på att truppen är tunn.

Patrick om läget i truppen:

- Vi har lite skadeproblem, men hoppas att det inte påverkar oss för mycket och att de spelare som är tillgängliga kliver fram.

---

🎫 Biljetter till matchen köps i entrén och kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för ungdomar (t o m 16 år) och pensionärer.

📱 Digitalt programblad med laguppställningar mm finns HÄR

📺 Matchen livesänds på SolidSport. Köp en "matchbiljett" HÄR

💙 Bli månadssupporter hos SolidSport och stötta GT Söder samtidigt som du får tillgång till samtliga matcher i Allsvenskan under säsongen. Klicka vidare HÄR för att teckna ett abonnemang.

🏆 Pris till matchens lirare i båda lagen sponsras av Apoteksgruppen Sköndal | Bromma

Varmt välkommen till en ny säsong med #universumsbästagäng!

Skribent: Helena Olsson

GT Söder har JOYNAT!2024-01-26 11:30
God jul & gott nytt år!2023-12-22 13:15
P16: Lidingö Cup 20232023-09-14 14:49
Nu tar vi julledigt!2022-12-21 09:48
P14: Örebrocupen 20222022-09-21 10:29
Trevlig sommar!2022-07-08 14:19
P13-14: Eken Cup 20222022-06-23 08:57