GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Inför match mot Eskilstuna Guif
2021-11-26 10:27

Ikväll, fredag 26/11, gästar Eskilstuna Guif Farstahallen. Våra tjejer är redo för avkast kl 19.00 och vi hoppas att du kommer finnas på läktaren och heja fram laget till säsongens första seger.

Spelåret 20/21 kom Eskilstuna Guif på åttonde plats i Allsvenskans sluttabell och det är i den regionen, närmare bestämt på en sjundeplats, som laget befinner sig just nu efter sju omgångar säsongen 21/22. Guif har hittills vunnit tre matcher, förlorat lika många och spelat en oavgjord.

Formkurva: Eskilstuna Guif har blandat och gett i de senaste tre omgångarna. I slutet av oktober spelade laget oavgjort på bortaplan mot Eslöv. Därefter blev det vinst hemma mot OV Helsingborg med fem bollar, vilken följdes upp med en åttamålsförlust i STIGA Sports Arena mot Tyresö Handboll förra helgen.

Håll koll på: I de senaste tre matcherna har vänsterniorna Josefin Johansson och Flavia Johansson varit mest produktiva framåt och gjort 18 resp. 17 mål. Mycket talar för att de kommer fortsätta att ösa in mål, så den här duon behöver GT Söder-försvaret ha extra bevakning på. Båda tjejerna representerade för övrigt GT Söder i högsta ligan säsongen 19/20 och lämnade sedan föreningen för spel med Eskilstuna-laget.

Hemmalaget GT Söder kommer närmast från förra helgens bortamöte med tabelltrean OV Helsingborg. Matchen förlorades med åtta bollar (läs om den fighten HÄR), men tjejerna kan ta med sig en mycket bra första halvlek. Att vårt damlag skulle sätta sådan press på OV Helsingborg och leda med 13-11 i paus, var det nog inte många som tippade på förhand. Nu gäller det att kunna prestera på samma fina nivå i 60 minuter, så kommer den efterlängtade segern snart vara ett faktum för #universumsbästagäng.

Jacob Nilsson, en av lagets tränare, inför kvällens match:

- Vi ska bära med oss att vi har vunnit två av våra tre senaste halvlekar. Vi bygger på känslan av att vi klarar av att störa de allra bästa lagen i serien. Med det som grund hoppas vi därför att vi får stopp på Guifs duktiga tjejer. Vi möter ett lag som har en bra niometerslina med hot på varje position.

- Med energi och tufft försvar ska vi få enkla räddningar och sätta bra fart på omställningsspelet. Anfallsmässigt handlar det om att vi inte ska lämna över ansvaret, utan våga sätta våra satsningar och ha tålamod till dess att läge kommer, avslutar Jacob.

Efter sju omgångar toppas GT Söders interna skytteliga av Hannah Eldås och Tilda Pettersson som har gjort 32 mål vardera. På tredje plats ligger Tuva Nilsson med 19 fullträffar.

---

🎫 Biljetter till matchen köps i entrén och kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för ungdomar (t o m 16 år) och pensionärer.

📱 Digitalt programblad med laguppställningar mm finns HÄR.

📺 Matchen livesänds på SolidSport. Köp en "matchbiljett" HÄR

💙 Bli månadssupporter hos SolidSport och stötta GT Söder samtidigt som du får tillgång till samtliga matcher i Allsvenskan under säsongen. Klicka vidare HÄR för att teckna ett abonnemang.

🏆 Pris till matchens lirare i båda lagen sponsras av Apoteksgruppen Sköndal | Bromma

Välkommen in i handbollsvärmen i Farstahallen och kvällens match mellan GT Söder och Eskilstuna Guif!

Skribent: Helena Olsson

GT Söder har JOYNAT!2024-01-26 11:30
God jul & gott nytt år!2023-12-22 13:15
P16: Lidingö Cup 20232023-09-14 14:49
Nu tar vi julledigt!2022-12-21 09:48
P14: Örebrocupen 20222022-09-21 10:29
Trevlig sommar!2022-07-08 14:19
P13-14: Eken Cup 20222022-06-23 08:57