GT Söder HK
#universumsbästagäng

Dam div. 1N: Ytterligare ett steg framåt
2023-02-02 12:13
Thea Bergman gjorde fyra mål i matchen och fick pris som matchens lirare. Foto: Express-Bild.

På tisdagskvällen, 31/1, tog GT Söder emot Uppsala HK i Brännkyrkahallen. Hemmalaget var i ledning under hela den första halvleken, men tappade sedan under andra halvan av matchen. Slutresultatet skrevs till 21-26 (13-10).

GT Söders tränare Patrick Wester befann sig på jobbresa på tisdagskvällen, men hade gått igenom sin gameplan med laget på förhand. Spelarna var alltså väl förberedda på vad de skulle fokusera på i såväl anfall som försvar.

Med kort varsel kallades Therese Hettman, tränare för vårt äldsta flicklag och med lång erfarenhet som spelare, in för att coacha laget och stötta lagledaren Marita Bergman på bänken. Patrick såg livesändningen på nätet och bidrog med sin syn på spelet via SMS till ledarna under matchen. En udda uppelvelse, konstaterar han så här i efterhand.

GT Söder startade matchen stabilt och gick direkt upp i ledning, via 2-1 efter tre minuter till ledning med 7-3 när matchklockan visade tio minuter. Hemmalaget behöll kommandot under hela första halvlek och var som mest i ledning med fem bollar (10-5) i den 17:e matchminuten.

- Vi gjorde återigen en fantastiskt bra första halvlek. Vi kastade bort några onödiga bollar, men i övrigt gjorde vi det riktigt bra. Vi följer trenden med bra första halvlekar efter juluppehållet, säger Patrick Wester och fortsätter:

- I första halvlek tycker jag framförallt att vi var bra i kontringsfasen och att vi tack vare det fick "lite svaj" på Uppsala. Vi vågade ta våra lägen och spelade ett helt ok försvarsspel. Det var i det stora hela en bra första halvlek.

I paus var ställningen 13-10, men när andra halvlek blåstes igång startade Uppsala sin upphämtning direkt. Efter tre minuters spel var ställningen 13-13 och därefter följdes lagen åt i målprotokollet under ca fem minuter innan gästerna tog ledningen. Matchen slutade 21-26.

- I andra halvlek var vi lite försiktiga och slutade spela som ett lag. Uppsala kom ikapp ganska snabbt och då blev vi nog lite nervösa och desperata, analyserar Patrick.

Inför matchen var målsättningen att göra en bättre insats än senast lagen möttes och Uppsala vann med 34-17. Det lyckades laget definitivt med.

- Vi gjorde en extremt mycket bättre match den här gången. Det finns så klart detaljer som vi måste jobba på, t ex att vara mer noggranna i uppspelsfasen. Vi kastade bort ca tio bollar och det har vi inte råd med. Mycket handlar om att vara noggranna i det vi gör.

- Trots förlust är jag rätt så nöjd. Jag tycker att vi följer utvecklingskurvan. Vi blir bättre och bättre och mer stabila. Det är bara synd att säsongen tar slut i mitten på mars, avslutar Patrick.

Therese Hettman är inne på samma linje:

- Jag tycker spelarna genomförde en bra match stora stunder, där de jobbade rätt i försvaret och Veronica i målet fick de skott hon önskade. Anfallsmässigt blev det tyvärr för många bortkastade bollar och stundtals mer individuellt spel. Däremot när spelarna kom i fart och hade tålamod, då kom de oftast till bra lägen.

- Det var kul att får vara med på bänken, men det är synd att det är så kort tid kvar på säsongen för jag ser verkligen att laget tar kliv framåt för varje match, säger Therese.

Patricks plus

⭐ I den här matchen var målskyttet spritt på nio spelare och det väljer Patrick att "plussa" den här gången.

- Ju mer vi kommer ihop som ett lag, desto fler spelare får avslutningsmöjligheter och kan göra mål, konstaterat Patrick.

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Linnea Efraimsson 4, Thea Bergman 4, Magda Janicz 3, Joline Svensson 2 (1), Linnea Larsson 2, Ida Lindblom 2 (1), Sarah Westerberg 2, Emelie Hedlund, Klara Söderqvist

Målgörare, Uppsala HK: Alice Askebro 5 (2), Nora Zetterberg 5, Amanda Lövgren 4, Emilia Lindgård 4, Isabella Vesterblom 2, Maja Bång 2, Tua Lindhe 2, Julia Andersson, Tova Haggren

Matchens lirare, GT Söder: Thea Bergman (bilden ovan)

Matchens lirare, Uppsala HK: Nora Zetterberg

Utvisningar: GT Söder 2 x 2 minuter och Uppsala HK 1 x 2 minuter

Domare: Nenad Joksic och Vladimir Todorinovic

Publik: 53 personer

Närmast väntar bortamatch mot Huddinge HK på lördag, 4/2, kl 16.00 i Huddingehallen.

Skribent: Helena Olsson